MSPTC trening – Windows Server 2008 – novosti za administratore i inženjere!

Danas je u MSPTC-u u Varaždinu održan jednodnevni trening pod nazivom “Windows Server 2008 – novosti za administratore i inženjere!“. Iako je ovaj (prvi) termin treninga popunjen vjerojatno u istom danu kad je obavijest stavljena na portal, imao sam sreće pa sam mogao prisustvovati tom eventu. S obzirom da je Windows Server 2008 još u beta fazi, a i sam njegov izlazak je “odgođen” za prvi kvartal 2008. godine (Vista gadget u sidebaru kaže još 159 dana do službenog izlaska), u sadašnjoj verziji (beta 3) se već mogu vidjeti njegove osnovne novosti, poboljšanja… Ali treba imati na umu da sve (dobro, svakako ne sve, ali barem dio toga) što smo danas uživo vidjeli, u konačnoj verziji neće možda biti izvedeno na isti način!

Malo o samom treningu; trening je vodio Damir Dizdarević iz tvrtke Logosoft d.o.o. iz Sarajeva; čovjek koji se jednostavno razumije u ono o čemu je predavao. Iako mu je to bio prvi trening u MSPTC-u, moram priznati da je svoj posao odradio vrlo kvalitetno. Uz nezaobilazne teoretske osnove, imali smo prilike u praktičnim hands-on labovima isprobati gotovo sve o čemu je bilo riječi. Uz teoretsko znanje, predavač je pokazao i ono pravo, praktično znanje, spremno odgovarajući na pitanja publike. Meni osobno, iako sam “čačkao” nešto po Serveru 2008, Exchangeu 2007 i ISA Serveru 2006, ovaj trening je jako dobro došao s obzirom da se tek (takoreći) počinjem zanimati za sistemaški dio IT-a. Uz naučeno, dobio sam i odgovore na “pitanja koja se nikad nisam usudio pitati” 🙂 Naravno, da bi naučeno “sjelo”, moram posvetiti tome još dosta vremena, volje, truda…

Što se tiče organizacije, kao i kod svakog treninga ili seminara kojem sam prisustvovao u MSPTC-u, organizatorima same pohvale, ali i zahvala što sam mogao prisustvovati treningu kao student (bez kotizacije).

I za kraj, trening se održava još i sutra (za koju minutu biti će to danas :)), koliko sam uspio vidjeti, ali mislim da je i taj termin popunjen i da postoji još zainteresiranih ljudi koji su u statusu čekanja. U svakom slučaju, još jednom, trening kojem se, po mom mišljenju, svakako isplati prisustvovati.

Leave a Comment.