Innovation Accelerator 2010

IA_logoOvih dana se u MIC-u Varaždin, između ostalog, održava treći Innovation Accelerator.

Ako do sada niste čuli za ovaj program i zanima vas o čemu se točno radi, pročitajte u nastavku…

Citiram:

U vremenskom razdoblju od dva tjedna (07. – 18.06.2010.), timovi studenata će imati priliku surađivati sa stručnjacima iz raznih područja tehnologije, informatike i ekonomije pri razrađivanju i poboljšavanju svojih projekata. Timovi koji će biti odabrani za sudjelovanje u programu dobit će svu tehnološku podršku i edukaciju vezanu uz poslovanje, koji su nužni za buduće izazove. Na taj način studenti u sklopu Innovation Accelerator programa po prvi put u Hrvatskoj dobivaju priliku raditi sa stručnjacima u cilju poboljšanja svojih projekata i upoznavanju sa potencijalnim investitorima. Pisanje poslovnog plana, razvijanje aplikacija, tehnike komuniciranja, i upravljanje projektima samo su neka od predavanja i radionica koje će pohađati u Microsoft Innovation Centru, gdje će se ovaj dvotjedni program održavati. U tom periodu, studenti će steći široki opseg znanja i informacija potrebnih za pokretanje vlastitog posla te za konkuriranje na tržištu.

Studenti nakon završetka programa sa svojim projektima i stečenim iskustvom odlučuju sami – budućnost njihovog rada je u njihovim rukama!

Cilj ovog programa je osigurati studentima vrhunsku poslovnu i tehničku edukaciju te podršku od strane timova unutar T-HT-a i Microsofta, koji će im svojim savjetima pomoći pri realizaciji tih projekata, te njihovom pozicioniranju kako na hrvatskom tako i na svjetskom tržištu.

Timovi studenata dolaze iz cijele Hrvatske, a želja nam je da njihovo slobodno vrijeme tokom dva tjedna popunimo kvalitetnim sadržajima. Uz bogat program edukacijskih sadržaja, za sudionike Innovation Accelerator- a je organizirano upoznavanje grada Varaždina i varaždinskog kraja, posjete gradskim muzejima, samostanima i ostalim kulturnim sadržajima u Varaždinu i okolici. Za vrijeme trajanja programa naglasak je na promociji i predstavljanju grada Varaždina kao izuzetnog primjera pozitivne poduzetničke klime, i kao jake poduzetničke zone kako za mlade, tako i za sve poduzetnike.

Leave a Comment.