16. sastanak SQL/Dev User Group Čakovec – Silverlight Day

Maloprije je u Čakovcu, na starom mjestu (u predavaonici br. 18 Visoke učiteljske škole u Čakovcu) održan 16. susret čakovečkog communityja. Već se iz naslova vidi da je tema dana  Silverlight (aktualna verzija, odnosno 1.0). Kako sam i pisao u nekim od prijašnjih postova, radi se o “tehnologiji budućnosti koja nam je dostupna već danas” 🙂 (za one koji ne znaju o čemu pričam, link na službene stranice). Puno govora o Silverlightu je bilo i na Microsoftovoj konferenciji Advanced Technology Day 3 (nažalost, zbog obveza na faksu nisam bio, ali vidim po snimkama).

Današnji susret u Čakovcu je meni bio, na neki način, ATD “u malom”. Imali smo dva predavanja od kojih je prvo održao Petar Trupković (S-Soft Software Development), a drugo, moji kolege, Student Partner Leadovi, Vibor Cipan, Darko Čengija i Stjepan Vuković.

U prvom predavanju, pod nazivom “Razvoj Silverlight rješenja”, čuli smo (a i vidjeli) što je to ustvari Silverlight i kako ga koristiti. U drugom predavanju je bilo također riječi o istoj temi, ali s drugog aspekta – sa naglaskom na Expression alatima. Nažalost, jedini problem današnjeg susreta je bilo vrijeme. Zbog zatvaranja škole, dečki su morali završiti svoje (2.) predavanje baš kad je postalo zanimljivo, ali opet smo imali prilike vidjeti snagu Silverlighta u jednostavnom demou.

Sve u svemu, imali smo prilike vidjeti dvije jako dobro odrađene prezentacije. Rekoh, nažalost, vremena više nije bilo, ali nadam se da ćemo to nadoknaditi kad bude (konačno) izdan Silverlight 1.1 (odnosno, odnedavno Silverlight 2.0).

Leave a Comment.